We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Eindhoven


Ik lette even niet op. Keek niet waar ik mijn voet neerzetten. En klap, daar ging mijn enkel. Naar binnen geklapt. En een pijn dat het doet!

Wat jij voelt

Staan is moeilijk. Lopen is moeilijk. Het kan wel, met de kiezen op elkaar en een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Maar je voelt dat je jezelf geen goed doet.

Je enkel is blauw en dik. Ja, die heeft een flinke oplawaai gekregen. Niet iets waar je zomaar mee doorloopt.

Wat je wilt

Je wilt zo snel mogelijk herstellen. Het doet pijn, het is onhandig, maar het zit je vooral in de weg. Je hebt hier helemaal geen tijd voor. Dus je wilt snel weer aan de slag kunnen. Hoeft niet eens helemaal beter te zijn.

Je wilt het begrijpen. Het was gewoon vette pech, maar toch ben je een beetje teleurgesteld in je lichaam. Het voelt zo slap; had je er echt niets aan kunnen doen?

Enkelverstuiking in het kort

  • Je voet draait bij je enkel. Zo loopt je. Het is een knap gewricht: je kunt je voet omhoog en omlaag bewegen, je kunt rondjes draaien met je voet.
  • Om dat te kunnen doen, zit je gewricht best losjes; de pezen en spieren er omheen zorgen dat je enkel stabiel en stevig blijft, terwijl het toch zo kan draaien.
  • Op het moment dat je voet te ver naar binnen draait, kun je je enkel verstuiken.
  • De pees aan de buitenkant rekt te ver uit en er komen scheurtjes in.
  • Anders dan een gescheurde enkelband is de band nog wel intact.

Hoe wij je gaan helpen

Voordat we ook maar iets gaan doen, zul je moeten rusten. In ieder geval tot ze zwelling voorbij is. Het kan zijn dat we je helpen met medical taping, of een elastische kous. Als je je wat beter voelt, krijg je oefeningen om de kracht en stabiliteit in je enkel te vergroten.