headerimage

Zoek je goede Psychosomatische fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Psychosomatische fysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten met een lichamelijke uitingsvorm zonder duidelijke medische diagnose. De behandeling wordt daarom toegepast bij pijn, vermoeidheid of bij klachten die een emotionele of geestelijke oorzaak hebben. Als je al langer worstelt met bepaalde psychosomatische klachten, is het de moeite waard om een afspraak bij ons in te plannen.

Bij welke klachten werkt psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die geen duidelijke lichamelijke oorzaak hebben. Enkele voorbeelden? Spanning(en), stress, vermoeidheid en onverklaarbare pijn. Zowel op de korte als lange termijn zijn deze klachten hinderlijk. Ze belemmeren je in het dagelijks functioneren en in het ergste geval ben je soms genoodzaakt om je werkzaamheden neer te leggen. Psychosomatische klachten ontstaan door allerlei situaties. Bijvoorbeeld conflicten op het werk, een te grote werkdruk, relatieproblemen, trauma’s of het verlies van dierbare mensen in je omgeving.

Het effect van deze therapievorm

Veel mensen die worstelen met psychosomatische klachten voelen zich niet altijd serieus genomen. Er is immers niet altijd een medische verklaring voor hun klachten. Onze psychosomatische fysiotherapeuten bieden duidelijkheid over de samenhang tussen lichamelijke klachten die ontstaan door een emotionele of geestelijke oorzaak. En deze klachten worden door ons uiterst serieus genomen.

Wat doet een behandelaar?

Bij psychosomatische fysiotherapie doet de fysiotherapeut zijn uiterste best om je klachten inzichtelijk te maken. Daarmee wordt geprobeerd een gedragsverandering te stimuleren. Lukt het om de oorzaak van de klachten te achterhalen? Dan kun je bijvoorbeeld leren om anders met de klachten, oorzaak of situatie om te gaan. Uiteraard krijg je de nodige tips aangereikt om op een zo effectief mogelijke manier met jouw klachten om te gaan.

Maak een afspraak

Wil je graag meer weten of direct een afspraak inplannen bij één van onze fysiotherapeuten? Bel ons! Wij helpen je graag verder in jouw herstelproces, ook als er geen medische oorzaak aanwezig is voor je klachten.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top