headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten

Hoofdpijn. Moeite met het draaien van je hoofd – en daarmee: autorijden, werken, een gesprekje op een terrasje. En weet je, het is een enge plek om je onzeker over te voelen. Je nek. Daar staat je hoofd op. Brr. Het idee dat het daar zwak of stuk is. Niet fijn.

Wat jij voelt

Je hebt hoofdpijn en pijn in de spieren van je nek. Die pijn eist bijna altijd al je aandacht op. Je doet er alles aan om de pijn te verlichten: masseren, kersenpittenkussen, spierverslappers.

Je kunt je moeilijk concentreren. Het voelt allemaal ‘zwaar’, denken gaat moeizaam, je aandacht erbij houden is vermoeiend. Waarschijnlijk slaap je ook slechter.

Je bent onzeker en alert. Het is je nek. Het dunne plekje waar alle informatie uit je hersenen doorheen gaat. Normaal sta je er niet bij stil, maar nu je nek ineens een zwakke plek is, ben je je er dubbel bewust van. Daardoor ben je misschien wel overdreven voorzichtig.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn weggaat én dat je moeiteloos kunt bewegen. Dat is waarschijnlijk nu ook echt het enige waar je aan denkt: ‘Zorg dat dit ophoudt!’ De pijn bepaalt alles. Als die weg is, kun je weer verder kijken.

Je wil je weer zeker voelen over je nek. Pijn in je nek maakt je kwetsbaar. Als je niet weet waar je op moet letten of wat je kunt doen, kan het zomaar weer terugkomen.

Je wilt weer ‘aanwezig’ zijn. Als je nekpijn hebt, ben je altijd een beetje bij die nekpijn. Of je nu aan het sporten bent, een spelletje speelt op de computer, of een vergadering bijwoont: je wilt er weer helemaal bij zijn.

Nekpijn in het kort

  • Je bent niet alleen: 1 op de 5 Nederlanders heeft minstens 1 dag in de week hoofdpijn.
  • Je nekpijn kan allerlei oorzaken hebben. Van verkeerd liggen tijdens het slapen tot stress of te lang in dezelfde houding zitten op je werk of met je smartphone op de bank. Soms is er een duidelijke aanleiding zoals een whiplash, artrose, een nekhernia of bij reuma.
  • Het is heel verleidelijk om je hoofd niet te bewegen. Je merkt waarschijnlijk al dat je lichaam je dwingt je hele bovenlijf te draaien als je om wilt kijken. Hoe verleidelijk ook, je moet blijven bewegen. Met je hoofd van links naar rechts, met je kin naar de borst. Forceer het niet, maar beweeg ontspannen.
  • Als het even kan: laat je masseren

Hoe wij je gaan helpen

De behandeling van nekpijn begint zonder uitzondering bij het bestrijden van de pijn. Anders dan bij andere klachten, kun je zelf niet zoveel doen. Je krijgt dan ook niet veel oefeningen mee naar huis. Wel advies, tips en mogelijk wat zaken die je in je leven kunt aanpassen. Je fysio doet het meeste werk; in veel gevallen met massage, dry needling of bijvoorbeeld manuele therapie.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top