headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure

Als je je hand beweegt doet het pijn. Het straalt uit. Vanuit je pols naar je vingers, of juist naar je elleboog. Werken, sporten, de dingen thuis – het gaat moeizaam.

Wat jij voelt

Een blijvende pijn. Als je draait of kracht zet doet het pijn. Maar sinds een tijdje heb je steeds vaker ook last als je pols in rust is.

Pijnverlichting helpt tijdelijk. Je googelt wat, je wrijft, neemt pijnstillers, een koude kompres. Het helpt allemaal best, maar het lost niets op.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn weggaat. Bijna alles wat je doet, doe je met je handen. En elke handeling kost je moeite. Of het nu typen is, een spelletjes spelen of koken – het doet (steeds meer) pijn.

Je wilt geen oplapbeurt. Je wilt niet over een half jaar in hetzelfde schuitje zitten. Je wilt begrijpen wat de oorzaken zijn en tips krijgen om eventueel actie te ondernemen in de manier waarop je werkt en leeft. En je wilt goede oefeningen waar je blijvend iets aan hebt.

Polsklachten in het kort

  • Je hand zit tjokvol botten, spieren, banden en pezen. Ze zijn een soort netwerk dat buitengewoon veel bewegingen kan maken. Daarnaast is dit netwerk sterk. Het is complex en als het misgaat, moet je zorgvuldig herstellen.
  • Een veelgehoorde polsklacht is het Carpaal Tunnel Syndroom.
  • Maar de meest voorkomende klacht is een polsbreuk of verstuiking na een val.

Hoe wij je gaan helpen

Nadat je bent bijgekomen in een periode van rust (al dan niet in het gips) helpen we je polsgewricht weer soepel te worden en op kracht te komen.

Voor een deel doen we dat met massage om de doorbloeding te stimuleren en te helpen de spieren losser te maken. Daarnaast krijg je rekoefeningen om de beweeglijkheid in je pols terug te krijgen.

Als je weer vrij kunt bewegen en kracht terug krijgt, gaan we over op krachttraining om de stabiliteit in je pols terug te krijgen. Je krijgt inzicht in wat je kunt doen om je pols op kracht te houden en wat je de komende tijd het beste kunt doen en laten.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top