headerimage

Heb je last van Tenniselleboog?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Tenniselleboog.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Tennisarm behandeling bij Fysio Eindhoven

Wat een gemene pijn. En zo specifiek. Je draait je hand een klein beetje te ver en het schiet erin. Zo makkelijk om te vergeten. En dan ineens, je tilt je dochtertje op en PATS, het schiet er zo in.

Wat jij voelt

Het doet pijn als je je hand dichtknijpt. En je weet inmiddels ook dat je de hele dag je hand dichtknijpt. Je kunt niet niet je handen dichtknijpen. Kan gewoon niet. Dus je verbijt je de hele dag.

Het doet pijn als je je onderarm draait. Da’s een venijnige. Een schroef indraaien kun je wel uitstellen of uitbesteden. Maar een handdoek uitdraaien, of iemand omhelzen kan ineens helse pijn doen.

Je kunt minder kracht zetten. Iets bovenhands optillen? Vergeet het maar. Ook gewoon iets optillen gaat je moeilijk af. Het is ook oppassen, want voor je het weet maak je net de verkeerde beweging en schiet het er weer in.

Wat je wilt

Je wilt dat de pijn weggaat Je wilt je weer gewoon kunnen bewegen. Je wilt niet meer op hoeven letten. Of door de pijn heen werken. Je wilt, zonder speciale aandacht, alles kunnen doen.

Je wilt het snappen. Het voelt alsof je het had kunnen voorkomen. Dus je wilt het op zijn minst niet nog eens laten gebeuren. Je wilt begrijpen waar de klacht vandaan.

Tennisarm in het kort

  • Aan de buitenkant van je elleboog zit een knobbeltje. Om dat knobbeltje gaat het allemaal. Daar zitten je onderarmspieren aan je elleboog vast. En dat knobbeltje is geïrriteerd.
  • Soms ontstaat een tennisarm plotseling. Je doet iets wat je normaal nooit doet, een beweging of krachtsinspanning. Die korte overbelasting zorgt voor kleine scheurtjes in de spieren. Bij het genezen van die spieren ontstaat de ontsteking.
  • Maar, meestal gaat het anders. De klacht ontstaat voetje voor voetje. Niet met een zware overbelasting en een onbekende beweging. Juist met een lichte belasting, en een heel bekende beweging. Keer na keer. Steeds een klein beetje schade. Tot het opeens helemaal mis is.

Hoe wij je gaan helpen

Je behandelplan is afgestemd op je persoonlijke mogelijkheden en wensen. En op je klacht.

Als de klachten plotseling kwamen is het bijvoorbeeld beter om niet te hard te oefenen. Je moet dan vooral rusten en wat lichte rekoefeningen doen. Pas na verloop van tijd gaan we aan krachtherstel werken.

Als je klachten geleidelijk kwamen, houde we de belasting rustig, maar je moet wel blijven bewegen. Het kan in dat geval ook helpen om bijvoorbeeld met shockwave therapie en echografie of dry needling te werken.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top