headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

De fysio helpt je in beweging te komen

Fysiotherapie helpt mensen, van jong geboren tot senioren, bij gezondheidsproblemen die hen beperken bij het bewegen. Het helpt je bij het herstel van je klacht. Je leert begrijpen waar je klachten vandaan komen. En wat je in je dagelijks leven kunt doen om te voorkomen dat het weer gebeurt. Je krijgt concrete oefeningen en een trainingsprogramma om ook na de behandeling gezond in beweging te blijven.

Het is een divers, mooi en dynamisch vak. Met een stevige wetenschappelijke basis en veel modern en vernieuwend onderzoek waarmee we je nog beter kunnen helpen.

Diagnose en behandelplan

Een fysiotherapeut onderzoekt je lichamelijk en met een gesprek. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op, met doelen en een zorgplan dat helpt bij het herstel en het verbeteren van je lichamelijke mogelijkheden. We houden vinger aan de pols, meten voortgang en helpen je zo bij de manier waarop je beweegt. Dit draagt al met al bij aan je welzijn, vitaliteit en levenskwaliteit.

Werkzaam in een zorgnetwerk

We werken in een netwerk van zorgverleners. Soms hebben we een leidende rol, bijvoorbeeld bij revalidatie, preventie en specifieke fysiotherapeutische programma’s. En soms ondersteunt onze behandeling in een complex traject waarin een andere zorgverlener de leiding heeft.

Hands-on, hands-off wat betekent dat allemaal?

Omdat fysiotherapie zo’n dynamisch vakgebied is waar veel modern onderzoek wordt gedaan, worden inzichten vaak aangevuld en bijgesteld. Nog geen 30 jaar geleden ging je naar de fysiotherapeut en wist je zeker dat je gemasseerd zou worden. Een kleine 15 jaar geleden veranderde dat helemaal.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat met oefenen en trainingsprogramma’s de beste resultaten bereikt werden. Vanaf die tijd zijn fysio’s steeds minder aan hun patiënten gaan zitten (hands-off, met je handen ervan af).

Inmiddels is dit beeld genuanceerd, de meeste fysiotherapeuten gebruiken – zoals ook hier op de praktijk – een gecombineerde behandeling. In het begin, als je veel pijn hebt en je je heel moeilijk kunt bewegen, doet de fysio het werk. Hands-on dus, met deep-tissue-massage of bijvoorbeeld dry-needling. Daarna ga je zelf aan de slag.

Altijd even doen: kwaliteitscheck

Altijd even opletten: als je op zoek bent naar een fysiotherapeut, check of ‘de papiertjes’ op orde zijn. Een kwaliteitsfysio is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zoals het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Dan weet je meteen dat: de diploma’s in orde zijn, de fysio is ingeschreven in het BIG-register en dat er een goede klachtenregeling is.

Ieder mens is anders, je krijgt een plan op maat

Iedere patiënt krijgt een plan op maat, gebaseerd op methoden en technieken die je helpen bij het herstellen van je mogelijkheden om te bewegen, of die pijn verminderen en waarmee je lang zelfredzaam blijft.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top