headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

 • Direct een afspraak
 • Contracten zorgverzekeraars
 • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Je bent al van alles aan het doen om zo plezierig mogelijk te leven met osteoporose. Maar dat valt nog niet mee. Er is niet zo veel dat je kunt doen.

Wat jij voelt

Angst om te vallen.Je bent als de dood om te vallen. Je bent het vertrouwen in je lichaam een beetje kwijtgeraakt. Begrijpelijk, als je geen goed idee hebt wat het precies betekent: ‘broze’ botten.

Je hebt pijn in je botten. Je voelt het heel goed, en het wordt erger. Het is een niet te vermijden pijn. Letterlijk, want je kunt er nauwelijks iets aan doen.

Je rug gaat krommer staan. Het was je al opgevallen, en nu merken anderen het ook: je bent krommer gaan staan de afgelopen tijd.

Wat je wilt

Controle. Met osteoporose voelt het steeds sterker alsof je elk moment als een suikerhuisje in elkaar kunt klappen. Dat gevoel maakt je voorzichtig. Je doet minder, je bent angstig, je geniet niet meer. Je wilt meer grip op de ziekte. Je wilt aan het roer staan. Je wilt leren goed te bewegen: met zekerheid en op een veilige manier.

Je wilt pijnverlichting. Je wilt een gecombineerd programma dat je helpt bij het opbouwen van kracht en souplesse. Zodat de pijn minder wordt. Zodat je weer wat vrijer kunt bewegen.

Osteoporose en fysiotherapie in het kort

 • Bij osteoporose verkalken je botten in versneld tempo, naast het breukgevaar van broze botten kan het ook erg pijnlijk zijn.
 • Vaak wordt osteoporose pas ontdekt als je iets breekt. Vaak al bij een lichte klap en soms zelfs ‘spontaan’ zo broos is het.
 • De meeste patiënten schrikken daar enorm van en zijn angstig om te bewegen. Ze houden zich in en als het even kan, bewegen ze liever niet.
 • Dat heeft een negatief effect op het proces.
 • Als je regelmatig beweegt kun je dit proces afremmen.

Hoe wij je gaan helpen

Naast het afremmen van het proces, helpen we je op een aantal manieren:

 • je krijgt advies dat je helpt om de kans op vallen te verkleinen
 • je krijgt oefeningen die je evenwichtsgevoel vergroten
 • je krijgt een beweegprogramma op maat
 • je vergroot je spierkracht
 • je vergroot je uithoudingsvermogen
 • je leert hoe je bij het doen van de gewone dagelijkse dingen je lichaam optimaal belast.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top