headerimage

Heb je last van Hielspoor?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hielspoor.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Hielspoor behandeling bij Fysio Eindhoven

Opstaan. Uit bed komen. Het is een crime. Het steekt – messen in je hiel! De pijn gaat nooit helemaal weg. En rusten is zinloos, want als je een tijdje hebt gezeten, komt het dubbel erg terug.

Wat jij voelt

Een stekende pijn in je hiel, vooral na rust. Mensen omschrijven het als puntige steken, recht in je hiel. Als je opstaat ’s ochtends zak je bijna door je knieën, zo’n pijn doet het.

Doffe pijn, de hele dag. De pijn wordt minder – als je beweegt, als je dingen gaat doen. Maar helemaal weg gaat het nooit.

Wat je wilt

Je wilt pijnvrij kunnen lopen. Hielspoor kan echt heel veel pijn doen. Zoveel dat het je aanzienlijk beperkt in wat je kunt doen en hoe gemakkelijk je dat kunt. Maar ook als het niet zo’n pijn doen en je leven niet overneemt, bepaalt je pijn toch wat je doen en vooral laat. Pijnvrij bewegen is nummer 1.

Je wilt dat de pijn niet weer terugkomt. Je hebt misschien al vaker meegemaakt dat je klachten weggingen en weer terugkwamen. Je wilt begrijpen hoe het werkt en wat jij kunt doen om lang klachtenvrij te blijven.

Hielspoor in het kort

  • Onder je voet loopt een pees die je hiel met je voorvoet verbindt. Waar de pees aan je hiel vast zit, kan verkalking ontstaan.
  • Die verkalking is de hielspoor. Dat hoeft overigens helemaal geen pijn te doen. Maar als die verkalking ook geïrriteerd raakt en gaat ontsteken, dan doet het pijn.
  • Je kunt hielspoorklachten op allerlei manieren krijgen. Van overgewicht tot hardlopen, lang staan bij je werk of een verkeerde stand van je voeten.
  • Het komt vooral voor bij mensen boven de veertig jaar.
  • In een enkel geval is hielspoor acuut, bijvoorbeeld door een verkeerd landing na het springen. Maar in de meeste gevallen ontstaat de klacht geleidelijk.

Hoe wij je gaan helpen

De behandeling is erop gericht om je spieren, botten en pezen in en rondom je voet sterker te maken. Je krijgt oefeningen om je kuitspieren te trainen, je voetspieren en soms ook je bovenbenen. We zetten het programma op scherp, zodat je echt wel een beetje moet werken. De ervaring leert dat oefeningen die echt wel een beetje zwaar zijn het meeste effect hebben.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top