headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Fysio Eindhoven, specialist in gescheurde enkelbanden

Het is goed mis. Verstapt, verzwikt, geklapt. Je bent er misselijk van. En je kunt er niet op staan. Echt niet. Totaal niet.

Wat jij voelt

Pijn als je je enkel aanraakt. Je enkel is dik. Het doet pijn als iemand het aanraakt. Het doet pijn als je een paar stappen zet. Je houdt rust. Je doet RICE, Rust, Ijs, Compressie en Elevatie (je been omhoog houden).

Je hebt een blauwe plek bij je enkel en je kunt hem slecht bewegen. Het ziet er heftig uit, een flinke blauwe plek, waarschijnlijk behoorlijk gezwollen.

Wat je wilt

Je wilt snel weer op de been zijn. Nu ben je helemaal gevloerd. Je kunt niks. Even een glaasje water pakken is al een helse klus. Het hele herstel mag best een tijdje duren, maar je wilt wel snel weer rond kunnen lopen in je eigen huis.

Je wilt herstellen én verbeteren. Een gescheurde enkelband kan een kwestie van pech zijn. Maar meer stevigheid in en rond je enkel maakt de kans op vervelende gevolgen van een verzwikking een stuk kleiner.

Enkelbanden (gescheurd) in het kort

  • Het komt jaarlijks bij een kleine 700.000 sporters in Nederland voor. Veel voetballers, zoals je zou verwachten, maar ook bijvoorbeeld bij tennis en volleybal is het vaak raak.
  • Je enkelband scheurt als je voet naar buiten of, zoals in de meeste gevallen, naar binnen klapt. Als je voet zo helemaal omklapt, moeten de enkelbanden ver mee kunnen rekken. En dat gaat niet. Óf ze rekken te ver op, óf ze scheuren – gedeeltelijk of helemaal.
  • Je kunt het beste naar de huisarts of fysiotherapeut gaan om zeker te weten of je enkelband gescheurd is. Een goede indicatie is dat je waarschijnlijk maar een paar passen kunt zetten en dat je enkel meteen na het verzwikken dik werd.

Hoe wij je gaan helpen

Het begin doe je zelf: namelijk rusten. Eigenlijk gaan we pas aan de slag als na een week of twee je enkel onvoldoende hersteld is. Je houdt de RICE-behandeling aan en zult merken dat je na een week of twee langzaam maar zeker weer kunt gaan lopen. Je beweegt rustig en weinig. Zo ga je steeds een beetje verder. Tot je weer honderd procent bent. Blijft dat uit, dan zetten we een specifiek oefenprogramma op die je helpen de spieren en banden rondom de enkel te versterken.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top