headerimage

Heb je last van Reuma?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Reuma.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Reuma en werken aan je energie

Zo irritant. Gisteren ging het best allemaal. En nu kun je bijna niks. Je voelt stram, stijf en elke beweging doet je pijn. Je wilde een tasje van de bovenste plank pakken en dat lukte voor geen meter.

Wat jij voelt

Bewegen doet pijn. Ja, het doet hartstikke pijn. Maar niet elke dag. Op goede dagen kun je nog best heel wat doen.

Beweging gaat steeds moeilijker. De pijn beperkt je, maar de gewrichten zelf ook. Je merkt dat je moeilijk in beweging komt en dat je steeds meer bewegingen gewoon uit de weg gaat.

Je zelfstandigheid loopt gevaar. Je hebt nu al een paar keer meegemaakt dat je een heel simpele huishoudelijke handeling niet kon maken. Dat is frustrerend en maakt angstig. Je wilt voorkomen dat je straks alles met begeleiding moet doen.

Wat je wilt

Je wilt controle over het proces. Nu sta je aan de zijkant en je ziet het gebeuren. Dat moet anders. Je wilt kunnen bijsturen. Je wilt actief aan bepaalde onderdelen werken.

Je wilt dat de pijn minder wordt. Je weet dat het een min of meer vastomlijnd proces is. Maar je weet ook dat je met goede, zorgvuldige fysiotherapie invloed kunt hebben op dat verloop.

Reuma in het kort

  • Reuma is een verzamelnaam. Er zijn allerlei klachten, vooral aan je gewrichten, die vallen onder het begrip ‘reuma’.
  • Al die klachten hebben met bewegen te maken. Minder kunnen bewegen. Pijn hebben bij het bewegen. Coördinatie missen. Minder conditie hebben. Het zijn allemaal reuma-klachten.
  • Reumaklachten zijn wisselvallig. De ene dag voel je je best goed, de andere dag heb je ongelofelijk veel last. Voor veel mensen is het lastig om met zo’n wispelturige klacht actief te blijven.
  • Er zijn in zijn algemeenheid drie soorten reumaklachten: ontstekingsreuma (ontsteking aan je gewrichten), artrose (afbreuk van je kraakbeen) en wekedelenreuma (klachten bij je spieren, pezen en banden).

Hoe wij je gaan helpen

In pas met de hedendaagse wetenschap, helpen we je met een zorgvuldig samengesteld beweegprogramma van oefentherapie. Dat helpt je bij het beheersen van de gevolgen van reuma. Je kunt de dingen weer die je nu niet kunt, je gewrichten zijn soepeler, je spieren sterker. Al met al verbetert ook je conditie en leer je je lichaam beter begrijpen. Dat geeft je de mogelijkheid gericht aan jezelf te werken. Het geeft vertrouwen en je leert hoe je verantwoord zelfstandig blijft. Het programma is persoonlijk samengesteld en bevat naast het eigen oefenprogramma ook advies over andere sporten en vitaal leven.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top