headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Een snel en zorgvuldig herstel van je rugpijn

Het is slopend. Zelfs op de dagen dat de pijn wel meevalt. Elke ochtend hoop je bij het opstaan dat het weg is. Maar het is niet weg. En het bepaalt steeds meer jouw leven en hoe jij je voelt.

Wat jij voelt

Je hebt rugpijn. Misschien niet elke dag evenveel, maar het is er altijd. En die pijn heeft invloed op wat je kunt doen en hoe je je voelt. Je bent misschien wat prikkelbaar en snel vermoeid. Het is steeds moeilijker om de pijn te verlichten.

Je beweegt moeilijk. Je hebt waarschijnlijk al in de gaten dat je lichaam ingrijpt. Om de pijn te verlichten, zorgt je lichaam ervoor dat je sommige bewegingen gewoon niet meer goed kunt maken.

Je voelt je gesloopt. Je rug is de kern van je lichaam. Je kunt veel minder dan eerst; sporten is uitgesloten, maar ook gewone dingen gaan je steeds moeilijker af.

Wat je wilt

Je wilt dat de rugpijn stopt. Daar doe je zelf waarschijnlijk al veel aan, met oefeningetjes, rust nemen of pijnstillers. Je snapt inmiddels wel dat de pijn pas echt weggaat als je de oorzaak wegneemt.

Je wilt weer kunnen wat je kon. Of het nu de zorg voor je jonge zoon is, je werk in het magazijn of keepen in je voetbalelftal. Je wilt je leventje terug.

Je wilt weer energie hebben. Nooit gedacht dat rugklachten je zo kunnen uitputten. Je wilt je aan het einde van de dag gewoon weer lekker fit voelen.

Rugpijn in het kort

  • Je rug bestaat uit veel spieren en kleine gewrichten. Als je rugpijn hebt, kan dat over verschillende klachten gaan. Daarom is het belangrijk om op tijd een bezoek aan de fysio te brengen.
  • We weten veel van rugpijn. Bijna tachtig procent van de volwassenen heeft er wel eens last van. Het is goed onderzocht in de wetenschap en er zijn veel methoden en technieken om een behandeling op maat te maken.
  • We weten soms waar het door komt. Er zijn een paar specifieke oorzaken zoals hernia, wervelfracturen of een ontsteking.
  • Maar meestal weten we niet wat de oorzaak is. Het is bijna altijd een combinatie van drie elementen. (1) Je lijf (bouw, gewicht, spierconditie). (2) Je werk (zitten, tillen, stress). En (3) je sport (vooral sporten waar je bij moet bukken).
  • We hoeven de oorzaak niet te weten om je goed te kunnen behandelen.Als we weten hoe lang je er mee loopt en hoe hevig de pijn is, kunnen we een goede behandeling opstellen.

Hoe wij je gaan helpen

Je krijgt een programma op maat. Dat bestaat uit informatie over jouw klacht en hoe jouw rugklachten ontstaan zijn. Je krijgt advies over houding, sportvoorbereiding en werkonderbrekingen. En je krijgt een oefenprogramma dat is gericht op jouw klacht en je mogelijkheden. Jouw fysiotherapeut begeleidt je door het hele proces: van het uitleggen van oefeningen tot het bijsturen en aanpassen van het programma.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top