headerimage

Heb je last van Fibromyalgie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Fibromyalgie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Fibromyalgie behandeling bij Fysio Eindhoven

Je hebt pijn. Je bent moe. Je voelt je slecht. En niemand die je hoort. Op papier zo gezond als een hoentje. Hoe kom je ooit van deze pijn af?

Wat jij voelt

Chronische pijn in je spieren. Het is het soort spierpijn dat je ook hebt als je griep hebt.

Als je op sommige plekken in je lichaam drukt, doet het pijn. Zonder dat het verder gevolgen heeft; maar je voelt je er onzeker door, want dat kan toch niet goed zijn?

Je bent altijd moe. Je hebt moeite om uit bed te komen (maar je hebt ook moeite om in slaap te vallen). En je uithoudingsvermogen is veel slechter dan vroeger.

Je hebt allemaal niet-te-plaatsen klachten Zijn het je darmen? Concentratieproblemen? Tintelingen? Hoofdpijn? Somberheid? Er zijn tientallen klachten die te maken hebben met fibromyalgie, maar daar vaak niet mee in verband worden gebracht.

Wat je wilt

Je wilt je klachten begrijpen. Je hebt er waarschijnlijk al een heel traject opzitten. Van het kastje naar de muur. Misschien heb je ook al behandelingen gekregen. Adviezen. Methoden. Medicijnen. Maar nog niemand heeft je klacht (of jou) helemaal goed begrepen.

Je wilt van de pijn af. Het is uitputtend en ondraaglijk. Je moet van die pijn af. Liefst structureel en zonder medicijnen of andere rigoureuze ingrepen.

Je wil het kunnen uitleggen. Niet serieus genomen worden. Scheef aangekeken worden. Je klachten zijn echt. Je pijn is echt. En toch heeft je omgeving (van werk tot familie en vrienden) moeite om je te geloven.

Fibromyalgie in het kort

  • Fibromyalgie wordt ook wel de ‘reuma van de spieren’ genoemd. Dat komt vooral omdat de klachten die je hebt lijken op die van reuma.
  • Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom in je spieren.
  • Vaak blijft het daar niet bij, je voelt vermoeidheid, hoofdpijn en kunt moeite hebben met slapen.
  • In veel gevallen heb je ook psychische klachten zoals angstklachten, somberheid of bijvoorbeeld concentratieproblemen. Dat is een hele serie uiteenlopende symptomen. En dat is ook de reden dat het vaak niet ‘ontdekt’ wordt.
  • Je ziet er goed uit, je bloed is goed, er is op papier niets mis met je. En dus blijf je zoeken en blijft de diagnose uit. Je wordt onzeker van jezelf omdat je pijn en klachten niet erkent worden.
  • Waar fibromyalgie door komt, weten we nog niet. Er zijn veel theorieën en er wordt veel onderzoek gedaan. Maar tot op heden is de oorzaak onbekend. We weten al wel wat kan helpen: een combinatie van pijnstillers, een goed beweegprogramma en rust.

Hoe wij je gaan helpen

In bijna alle gevallen is onze behandeling aanvullend op andere behandelingen. Met psychische klachten ga je naar de psycholoog, wij helpen je fysiek in beweging te komen. Je krijgt een persoonlijk behandelprogramma dat helpt bij het verlichten van de pijn. Veel patiënten geven aan vooral ook de ontspanningsoefeningen te waarderen.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top