headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie aan huis?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Fysiotherapie aan huis.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Fysiotherapie aan huis

Let op! Fysiotherapie aan huis wordt niet altijd vergoed. Ook kan je een verwijzing van de huisarts nodig hebben, controleer dit eerst even bij je zorgverzekeraar.

Als langskomen lastig of thuisblijven noodzakelijk is

Er zijn genoeg redenen waarom het lastig is om langs te komen. De een heeft weinig tijd, de ander weinig vervoersmogelijkheden en weer een ander kan vanwege haar klacht het huis gewoon niet uit. Voor veel mensen is het een reden om een behandeling uit te stellen, afspraken te verzetten of een klacht regelrecht te negeren. Dat is zonde voor de kwaliteit van je leven en kan op termijn zelfs schadelijk zijn.
Vandaar dat we graag bij je langskomen.

Veelvoorkomende klachten die we thuis behandelen

Bij sommige klachten is het gewoonweg noodzaak om thuis te blijven. Na een operatie bijvoorbeeld bij een nieuwe knie of heup. Bij acute rugklachten of een hernia. Maar ook bij andere ziektebeelden kan het zijn dat je absoluut thuis moet blijven; sommige spierziekten zoals multiple sclerose, Amyotrofische Lateraal Sclerose of als je revalideert van een beroerte.

Fysiotherapie aan huis

Naast dat het om praktische redenen fijn kan zijn dat je fysiotherapeut bij je langskomt, kan het ook gunstig werken voor de behandeling.

  1. Om te beginnen ben je thuis, in een voor jou vertrouwde omgeving. Dat maakt het wat makkelijker om je verhaal te vertellen, er is geen drempel. Je bent ook niet zo bij-de-dokter. Het praat gewoon makkelijker.
  2. Daarnaast zien wij waar jij het leeuwendeel van de behandeling zelf gaat doen: de oefeningen, het los houden van je spieren. Het meeste doe je zelf, en dat ga je thuis doen. We kunnen de oefeningen samen doen, op de plek waar je ze ook echt gaat doen!
  3. En in sommige gevallen krijgen we een kijkje in mogelijke oorzaken. Misschien staat je computer wel heel raar, of zit je ongemakkelijk op de bank. Misschien is je houding in de keuken wel te gebogen. Omdat we het zien kunnen we je heel gericht helpen.

Moet ik nog ergens rekening mee houden?

Nee, je hoeft niets voor te bereiden of thuis anders in te richten. We passen ons aan aan jouw situatie. De behandelingen die we aan huis geven zijn exact hetzelfde als die we op de praktijk geven; dus ook bijvoorbeeld massages of dry-needling.

We ontwikkelen ook voor thuis een behandelplan dat gericht is op je klacht en past bij jouw leefstijl —in de meeste gevallen krijg je ook een programma van versterkende training en oefeningen die je spieren soepel houden.

Ook fijn voor senioren

Veel senioren geven aan de thuisbehandeling prettig te vinden. Ze geven aan dat ze als het moet best langs kunnen komen, maar dat met minder geregel, gedoe en vermoeiende verplaatsingen een behandeling veel toegankelijker wordt. Ook omdat onze fysiotherapeuten zeer ervaren zijn in het werken met senioren, werkt de thuisbehandeling bijzonder goed.

De soms complexere klachten, gecombineerde gezondheidsproblemen en natuurlijk specifieke ouderdomsklachten zijn ons goed bekend. In veel gevallen helpt de fysiotherapeut senioren zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te leven.

Maak een afspraak, we komen graag even langs

Extra makkelijk bij een behandeling thuis: de afspraak. Waar en wanneer het je uitkomt; wij komen langs voor een eerste gesprek. Je kunt dan vertellen wat er aan de hand is, we doen een lichamelijk onderzoek en vertellen je direct wat we kunnen doen. Je kunt, als je wilt, dan ook meteen aan de slag. Bel ons of vul het contactformulier in. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top