headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Succesvol herstellen van een knieblessure

Het ging er ook vol op. Je voelde hoe je knie een oplawaai kreeg. En nu zit je met de gevolgen. Je kunt nauwelijks lopen!

Wat jij voelt

Pijn bij bewegen. Je wordt er kriegel van. Je kunt zo moeilijk bewegen. Hou je je been recht, dan doet het pijn. Krom je je been, dan doet het pijn. Altijd die pijn.

Je kunt moeilijk bewegen. Natuurlijk omdat het zo’n pijn doet. Maar ook omdat je knie je tegen lijkt te houden. Alsof het zich wil beschermen tegen iets.

Wat je wilt

Je wilt sterk worden. Natuurlijk wil je dat de pijn minder wordt en dat je op een gezonde manier herstelt. Maar meer dan dat wil je kracht. Je bent ervan geschrokken dat de blessure zo makkelijk kon ontstaan. Je wilt dat dat een volgende keer niet zo makkelijk gaat.

Knie in het kort

  • Je knie zit knap en verfijnd in elkaar. Tegelijkertijd krijgt het de meeste klappen te verwerken: van traplopen tot een sprong opvangen, getackeld worden tijden het voetballen of je afzetten als je iets tilt. Je knie doet het zware werk.
  • Als je een blessure oploopt, let dan op het volgende. Als je je been nog helemaal kunt strekken en er (een dag later) met je volle gewicht op kunt staan, dan valt de blessure waarschijnlijk wel mee.
  • Als de pijn heftig is en je binnen een half uur een dikke knie krijgt, moet je meteen even naar een specialist. Houd ondertussen de knie koel met ijs.
  • Veel klachten komen door overbelasting. Je vroeg teveel van je knie en daardoor ontstond de pijn.

Hoe wij je gaan helpen

Omdat een knie zo complex is, zijn er veel soorten klachten. Van een voetbalknie tot artrose of een gescheurde meniscus. De diagnose is daarom belangrijk. In sommige gevallen gebruiken we ook echografie om precies te kijken wat er van binnen aan de hand is. Op basis van die diagnose, jouw wensen, mogelijkheden en verwachtingen maken we een plan op maat. Bijna altijd bestaat dat plan uit advies en inzichtgevende informatie en een persoonlijk oefenprogramma gericht op soepele, sterke spieren. Zodat je stevig staat, een beginnende klacht kunt herkennen en herhaling kunt voorkomen.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top