headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Onderuit geslagen. Een snijdende pijn. Je hoorde een ’tik’. Je klapte meteen neer. En je weet het: ‘dit is goed mis.’

Wat jij voelt

Een pijn als een messteek.Het schiet er in, het doet vreselijke pijn. Zo erg dat je moest stoppen met wat je deed.

Een pijn als een kramp. Je bovenbeen voelt ook stijf. En een paar uur nadat het er in schoot, kreeg je een blauwe plek.

Wat je wilt

Je wilt niet maanden op de bank zitten. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de blessure. Als je het niet zelf hebt gehad, dan heb je het wel bij een andere sporter gezien. Je weet dat het maanden kan duren. En dat wil je echt niet. Je wilt goed geholpen worden. Je wilt deskundige begeleiding. En je wilt met zorg herstellen.

Je wilt niet te lang rusten. Je weet dat je zult moeten rusten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar zodra het ook maar een beetje mag, wil je aan de slag. Je wilt actief bijdragen aan je herstel.

Hamstringblessure in het kort

  • Aan de achterkant van je been zit een groep van drie spieren – van je bil naar je knie. Als je daar plotseling flinke kracht op zet en een verkeerde beweging maakt, kan een van die spieren verrekken of scheuren.
  • Vandaar ook dat het vaak voorkomt bij sporten waar je ineens een explosief sprintje moet trekken – zoals hockey, voetbal of atletiek.
  • De blessure is pijnlijk en onmiddellijk. Je zit met een stekende pijn op het veld. En dan weet je al dat het herstel waarschijnlijk wel een tijdje gaat duren.
  • Het is belangrijk dat je die tijd neemt, en met goede begeleiding herstelt.
  • Veel sporters maken het traject niet helemaal af of zetten het oefenprogramma niet door. Het gevolg: de klachten blijven terugkomen.

Hoe wij je gaan helpen

Bij de behandeling is jouw pijn de beste raadgever. Als je een acute blessure hebt, zul je eerst moeten rusten. Daarna gaan we, met beleid aan het werk. Je krijgt oefeningen die erop gericht zijn de hamstring en het gebied er omheen te verbeteren. Daarnaast werken we aan het bevorderen van de kracht en souplesse van de spieren om de kans op herhaling te verkleinen.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top