headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Omgaan met artrose

Bewegen is moeilijk. Dat komt door de pijn. De stijfheid van je gewricht. Je weet dat als je beweegt je je beter voelt. Maar hoe doe je dat op een opbouwende, verantwoorde manier?

Wat jij voelt

Het gewricht voelt stijf, en bij het opstaan helemaal. Alsof het geolied moet worden. Bewegen gaat moeizaam en is pijnlijk.

Het doet pijn als je iets doet. Soms schrik je er zelf ook nog van. Want als je je rustig houdt voel je niets. Maar zodra je in beweging komt, gaat het echt pijn doen.

Soms kraak je. Het is vast niet erg, maar geruststellend is het niet. Als je beweegt, kraakt het soms.

Wat je wilt

Je wilt je niet zo stijf voelen. Je wil gewoon weer kunnen bewegen; of in ieder geval een stuk makkelijker. En daarbij wil je dat je dan weer wat meer conditie krijgt.

Je wilt dat de pijn minder wordt. Je hoopt dat door gericht spieren rondom de pijnlijke gewrichten te versterken, je pijnklachten ook iets afnemen.

Artrose in het kort

  • In een gewricht komen je botten bij elkaar. Maar niet zomaar bot op bot, dat zou schuren, wringen en slijten. Er zit kraakbeen op je bot. Dat vangt schokken op en zorgt ervoor dat de botten niet tegen elkaar aan schuren.
  • Bij artrose wordt dit kraakbeen dunner. Dan komen de botten wél tegen elkaar. Dat gaat schuren en kraken. En dat doet enorme pijn.
  • Het kan overal in je lichaam voorkomen. De meest bekende plekken zijn je heup en je knie.

Hoe wij je gaan helpen

Je krijgt oefentherapie. Dat helpt je bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van je mogelijkheden om te bewegen. Het is een persoonlijk samengesteld beweegprogramma. De oefeningen zijn lokaal of algemeen. De lokale oefeningen helpen je bij het versterken van spierkracht of het verbeteren van een bepaalde beweging. De algemene oefeningen helpen je bij het beteren van je conditie.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top