headerimage

Heb je last van Spanningshoofdpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Spanningshoofdpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Spanningshoofdpijn behandeling bij Fysio Eindhoven

Je wrijft je nek. Maar je weet dat het niet echt helpt. Het voelt alsof er een strak elastiek om je hoofd zit. Een doffe pijn die erger wordt als je dingen gaat doen.

Wat jij voelt

Je hebt een doffe pijn aan de zijkanten van je hoofd. De pijn is niet stekend. Eerder dof. Een pijnaanval kan een paar minuten duren, maar soms ook dagen. Ibuprofen helpt je door die dagen heen.

Je hebt last van je nek en schouders. De pijn straalt uit. Een doffe, pijnlijke laag die over je nek en schouders ligt. Misschien voelen je schouders ook stijf en pijnlijk.

Je kunt niet goed tegen prikkels. Een plotseling scherp geluid, zonlicht – ze komen extra hard bij je binnen. Op een stralend mooie dag verschuil je je achter een dikke zonnebril.

Wat je wilt

Je wilt dat die doffe pijn ophoudt.

En met die pijn, je overgevoeligheid voor licht en geluid en de schouderpijn. Maar het is echt vooral de pijn. Je wilt niet meer afhankelijk zijn van pijnstillers. Je wilt weer gewoon je gang kunnen gaan, zonder die grijze wolk van pijn om je hoofd. Je wil weer kunnen dansen. Je wilt weer de zon in kunnen.

Spanningshoofdpijn in het kort

  • Er zijn twee soorten spanningshoofdpijn: kortdurend (niet meer dan vijftien dagen per maand) en langdurend, of chronisch (meer dan vijftien dagen per maand). De klachten zijn in beide gevallen hetzelfde: de doffe, drukkende pijn.
  • Het woord ‘spanning’ in spanningshoofdpijn slaat niet op stress. Hoewel stress zeker kan meespelen en in stand houden, is het niet de oorzaak. Het woord ‘spanning’ staat voor spierspanning.
  • Oorzaken zijn eerder: een slechte lichaamshouding (op je werk bijvoorbeeld), voortdurend dezelfde beweging maken en slaaptekort.
  • In zijn algemeenheid helpt het als je niet alleen iets aan de pijn nu doet, maar ook aan je leefstijl. Gezonder is beter, met afwisseling in houding, voldoende beweging, neem computerpauzes, zorg voor regelmatige ontspanning.

Hoe wij je gaan helpen

Het hangt een beetje van de omstandigheden af, maar de kans is groot dat we je in eerste instantie behandelen met deep tissue massage, dry needling of manuele therapie. Als de ergste klachten weg zijn, krijg je een bescheiden oefenprogramma om de spieren rond je nek en hals sterker te maken. We geven je daarnaast vooral advies over houding, werk en werkonderbreking en bepaalde gewoonten die je beter kunt veranderen.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top