headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Ik wil iets aan de pijn doen

Als je uit bed stapt, verga je van de pijn. Tranen springen in je ogen —zonder overdrijven. De pijn is fel. Het is een hele nare manier om je dag te beginnen. Gelukkig wordt het later op de dag wel minder. Al lijkt dat de laatste tijd ook steeds vroeger op te houden. Je loopt moeilijk, je beweegt je ongemakkelijk en het wordt steeds erger. Je wilt een duidelijke behandeling, doelgericht en zo snel mogelijk.

Je bent echt even uit de running

We zullen maar meteen met dat laatste beginnen: dit is niet een-twee-drie over. Je bent er misschien wel maanden mee bezig en het is belangrijk dat je in die tijd ook echt rustig aan doet. Dus je gaat niet tennissen, en als je voor je werk veel moet lopen of rennen doe je dat ook een stuk minder. Dat is frustrerend. Zeker voor sportieve mensen. Maar onthoud dat je het voor je eigen welzijn doet. Als je op lange termijn een fitte leefstijl wilt onderhouden, zul je nu rust moeten houden.

De geschiedenis van je klacht

Veel cliënten denken dat de blessure plots kwam. Dat je misstapte, of jezelf overbelast hebt. Hoewel er iets gebeurd kan zijn, is dat toch meestal niet de oorzaak. We zullen op zoek gaan naar een langer proces van structureel verkeerd bewegen. Meestal is dat tijdens het sporten gebeurd; te hard getraind, andere schoenen, een ander trainingsschema —je hebt last gekregen en dat al dan niet bewust genegeerd. Daardoor is de klacht langzaam erger geworden: van een ongemakkelijkheid tot de gierende pijn die je nu voelt. We zoeken en vinden de oorzaak; en op basis daarvan krijg je een beweegprogramma dat is gericht op het veranderen van je gedrag en je houding.

Zo voorkom je herhaling

  • Besteed aandacht aan je warming-up
  • Blijf de krachttraining doen
  • Als je in de winter buiten sport, zorg voor warme, hoge sokken
  • Masseer je kuiten
  • Bouw je trainingen rustig op, ga niet meteen op 100% trainen

Maak werk van je herstel. Kom langs.

Als je te lang met je geblesseerde achillespees door blijft lopen, maak je het herstel moeilijker. Je doet jezelf schade aan door te wachten. En dat is zonde, want de redenen om niet langs te komen zijn altijd oppervlakkig (druk, geld, je niet willen aanstellen), terwijl de gevolgen diep op je leven kunnen ingrijpen.

Je hebt aandacht nodig. Je hebt begeleiding nodig. Zorg voor jezelf —we helpen je graag.

Bel ons of vul het contactformulier in. Dan zien we je snel!

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top