headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Je voelt je achteruit gaan. Je was al een keer bijna gevallen – slechter evenwicht. Maar je vertikt het om je vrijheid op te geven. Je wilt leven.

Wat jij voelt

Minder controle over je lichaam.En dat is een eng gevoel. Dat je je eigen lichaam niet kunt vertrouwen. Dat je bedachtzaam moet zijn. Omdat het zomaar weer mis kan gaan.

Verslapping van je spieren. Natuurlijk, iedereen wordt een dagje ouder. Maar jij merkt het verschil in tempo en mogelijkheden. Je kunt minder. Je hebt minder kracht en minder uithoudingsvermogen.

Je trilt. Daar is nu nog mee te leven. Maar wat als het zometeen erger wordt? Wat als het je serieus beperkt in wat je kunt?

Wat je wilt

Zelfstandig blijven. Je weet dat Parkinson een proces is dat je hoe dan ook doorloopt. Maar door nu te blijven bewegen en gericht oefeningen te doen hoop je langer zelfstandig te blijven.

Je wilt conditie opbouwen. Je merkt dat je achteruit gaat. En dat het steeds sneller gaat. Er is nog veel dat je wilt doen, zien en meemaken. En je wilt dat met opgewekt gemoed kunnen doen.

Je wilt aan specifieke bewegingen werken. Er zijn misschien bepaalde bewegingen die je niet of moeilijk kunt maken. Je wilt aan die bewegingen werken. Zonder het te forceren, wil je kracht opbouwen en coördinatie terugkrijgen.

Parkinson en fysiotherapie in het kort

  • Parkinson is een ziekte aan het zenuwstelsel. Er is een tekort aan dopamine en daardoor heb je onder andere problemen met bewegen: van langzaam bewegen tot trillen.
  • Naarmate de problemen ernstiger worden, is het moeilijker om heel gewone dingen te blijven doen. Opstaan wordt lastiger, lopen en bijvoorbeeld je omdraaien in bed.

Hoe wij je gaan helpen

Je krijgt een persoonlijk op maat gemaakt programma dat je helpt langer zelfstandig te blijven. Door regelmatig en met zorg en aandacht te blijven bewegen herstel je het vertrouwen in je lichaam.

Met gerichte beweegprogramma’s hou je grip op specifieke bewegingen. Als een bepaalde beweging moeilijker wordt, dan helpen wij je met oefeningen specifiek voor die beweging.

Je leert ook slim bewegen; als het op de ene manier niet lukt, dan op de andere manier.

Je vergroot je spierkracht, je conditie en coördinatie. Dat geeft je vertrouwen om in beweging te blijven. In beweging blijven is belangrijk; fysiotherapie helpt je bij het vinden van een sport – zwemmen bijvoorbeeld, of wandelen.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top