Met welke klachten ga je naar een fysiotherapeut?


Met wat voor soort klachten ga je naar de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut weet alles van beweging. Dus als je een klacht hebt over beweging van je lichaam, kom dan eens langs. Van pijn in je arm bij het typen tot een verstuikte enkel. En van lage-rug-klachten tot een pijnlijke knie. Schouders, enkels, heupen, polsen, je nek, je knieen, je ellebogen – alle lichaamsdelen die je helpen bewegen.

Wanneer ga je naar de fysiotherapeut? Hoeveel pijn moet het doen?

Bij bewegingsklachten zijn we hetzelfde als bij griepjes en verkoudheid: we kijken het wel even aan. Begrijpelijk, maar heel onverstandig. ‘Als het over drie dagen nog niet over is, ga ik naar de fysio,’ is herkenbaar, maar niet aan te raden.

Ten eerste omdat als je snel een diagnose hebt, je snel iets kunt doen (zelfs al blijkt je klacht echt een kwestie van rust en wat kleine oefeningetjes). En ten tweede omdat als je klacht serieuzer is, je niet wilt aanmodderen. Veel klachten kunnen aanzienlijk verslechteren als je ze niet of verkeerd behandelt.

Ons advies: ga even langs bij de fysio. Een bezoekje is zo gedaan, je zit nergens aan vast en je weet wel wat je nu het beste kunt doen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!