Succesvol herstellen van een knieblessure


Het ging er ook vol op. Je voelde hoe je knie een oplawaai kreeg. En nu zit je met de gevolgen. Je kunt nauwelijks lopen!

Wat jij voelt

Pijn bij bewegen. Je wordt er kriegel van. Je kunt zo moeilijk bewegen. Hou je je been recht, dan doet het pijn. Krom je je been, dan doet het pijn. Altijd die pijn.

Je kunt moeilijk bewegen. Natuurlijk omdat het zo’n pijn doet. Maar ook omdat je knie je tegen lijkt te houden. Alsof het zich wil beschermen tegen iets.

Wat je wilt

Je wilt sterk worden. Natuurlijk wil je dat de pijn minder wordt en dat je op een gezonde manier herstelt. Maar meer dan dat wil je kracht. Je bent ervan geschrokken dat de blessure zo makkelijk kon ontstaan. Je wilt dat dat een volgende keer niet zo makkelijk gaat.

knieblessure Eindhoven

Knie in het kort

  • Je knie zit knap en verfijnd in elkaar. Tegelijkertijd krijgt het de meeste klappen te verwerken: van traplopen tot een sprong opvangen, getackeld worden tijden het voetballen of je afzetten als je iets tilt. Je knie doet het zware werk.
  • Als je een blessure oploopt, let dan op het volgende. Als je je been nog helemaal kunt strekken en er (een dag later) met je volle gewicht op kunt staan, dan valt de blessure waarschijnlijk wel mee.
  • Als de pijn heftig is en je binnen een half uur een dikke knie krijgt, moet je meteen even naar een specialist. Houd ondertussen de knie koel met ijs.
  • Veel klachten komen door overbelasting. Je vroeg teveel van je knie en daardoor ontstond de pijn.

Hoe wij je gaan helpen

Omdat een knie zo complex is, zijn er veel soorten klachten. Van een voetbalknie tot artrose of een gescheurde meniscus. De diagnose is daarom belangrijk. In sommige gevallen gebruiken we ook echografie om precies te kijken wat er van binnen aan de hand is. Op basis van die diagnose, jouw wensen, mogelijkheden en verwachtingen maken we een plan op maat. Bijna altijd bestaat dat plan uit advies en inzichtgevende informatie en een persoonlijk oefenprogramma gericht op soepele, sterke spieren. Zodat je stevig staat, een beginnende klacht kunt herkennen en herhaling kunt voorkomen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!