Behandeling Carpaal tunnel syndroom


Je duim. Je wijsvinger. Daar begint het, met een tintelend, verdovend gevoel. Het doet wel pijn, maar erger is dat je kracht verliest. Er vallen dingen uit je hand.

Wat jij voelt

Verdoving van je hand. Het is een vreemd gevoel, beetje dof, alsof het slaapt. ’s Nachts is erger dan overdag. Je bent er al wakker van geworden. En als je iets met die hand doet – fietsen of even iPadden – dan wordt het erger.

Minder kracht in je hand. Misschien heb je al een keer iets uit je hand laten vallen. Dat is een eng idee. Het maakt je onzeker bij de gewoonste dingen. Zoals een kopje koffie drinken.

Wat je wilt

Je wilt je hand terug. Je wilt de kracht en het gevoel in je hand terug. Je wilt weer alles kunnen pakken, swipen, lezen en met je handen maken – zonder dat je daarover hoeft na te denken.

Je wilt je rust terug. Je wilt weer fijn kunnen slapen, zonder halverwege de nacht wakker te worden van de pijn.

Carpaal Tunnel Syndroom in het kort

  • Er loopt een zenuw door het midden van je arm. Bij je pols gaat die zenuw naar je hand. Dat plekje is je carpale tunnel: een kanaaltje gemaakt van een aantal botjes en stevige pezen.
  • Een belangrijke tunneltje, want naast deze zenuw, lopen ook de pezen die ervoor zorgen dat je je vingers kunt bewegen. Behoorlijk druk tunneltje dus.
  • En de zenuw is de softy van het gezelschap, zacht en gevoelig voor druk.
  • En dat is wat het carpaal tunnel syndroom is: de zenuw zit knel.

Hoe wij je gaan helpen

Je krijgt een specifiek pols-behandeling die bestaat uit rekoefeningen, krachttraining en bijvoorbeeld shockwave therapie (als het past bij jouw klacht). We stellen het programma op maat op, afhankelijk van jouw mogelijkheden en situatie met bijvoorbeeld je werk.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!