Zorgvuldig herstel van een polsblessure
Als je je hand beweegt doet het pijn. Het straalt uit. Vanuit je pols naar je vingers, of juist naar je elleboog. Werken, sporten, de dingen thuis – het gaat moeizaam.
Wat jij voelt
Een blijvende pijn. Als je draait of kracht zet doet het pijn. Maar sinds een tijdje heb je steeds vaker ook last als je pols in rust is.
Pijnverlichting helpt tijdelijk. Je googelt wat, je wrijft, neemt pijnstillers, een koude kompres. Het helpt allemaal best, maar het lost niets op.
Wat je wilt
Je wilt dat de pijn weggaat. Bijna alles wat je doet, doe je met je handen. En elke handeling kost je moeite. Of het nu typen is, een spelletjes spelen of koken – het doet (steeds meer) pijn.
Je wilt geen oplapbeurt. Je wilt niet over een half jaar in hetzelfde schuitje zitten. Je wilt begrijpen wat de oorzaken zijn en tips krijgen om eventueel actie te ondernemen in de manier waarop je werkt en leeft. En je wilt goede oefeningen waar je blijvend iets aan hebt.
Polsklachten in het kort
- Je hand zit tjokvol botten, spieren, banden en pezen. Ze zijn een soort netwerk dat buitengewoon veel bewegingen kan maken. Daarnaast is dit netwerk sterk. Het is complex en als het misgaat, moet je zorgvuldig herstellen.
- Een veelgehoorde polsklacht is het Carpaal Tunnel Syndroom.
- Maar de meest voorkomende klacht is een polsbreuk of verstuiking na een val.
Hoe wij je gaan helpen
Nadat je bent bijgekomen in een periode van rust (al dan niet in het gips) helpen we je polsgewricht weer soepel te worden en op kracht te komen.
Voor een deel doen we dat met massage om de doorbloeding te stimuleren en te helpen de spieren losser te maken. Daarnaast krijg je rekoefeningen om de beweeglijkheid in je pols terug te krijgen.
Als je weer vrij kunt bewegen en kracht terug krijgt, gaan we over op krachttraining om de stabiliteit in je pols terug te krijgen. Je krijgt inzicht in wat je kunt doen om je pols op kracht te houden en wat je de komende tijd het beste kunt doen en laten.