headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Eindhoven. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830612 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Je voelt het op komen zetten. Als je extra kracht zet. Een flinke pijn rond je knieschijf. Het is erger geworden ook; je hebt nu al last als je een trap oploopt.

Wat jij voelt

Pijn aan de onderkant van je knie. Niet altijd. Het is vooral bij specifieke bewegingen: hurken, je afzetten, hardlopen.

Je wilt weer voluit kunnen gaan. Je houdt je in. Je geeft je niet voor honderd procent. Het voelt ook echt zwak, die knie, alsof je zomaar iets ergs kan gebeuren.

Wat je wilt

Je wilt met zorg herstellen. Het voelt als een klacht waar je voorzichtig mee moet zijn. Hoewel je snel pijnvrij wilt zijn, wil je vooral zorgvuldig herstellen. Liever een weekje langer en goed, dan snel en ‘over een maand zit ik hier weer’.

Je wilt niet stoppen met sporten. Je klacht komt voor bij niet-sporters, maar vaker bij sporters en dan vooral sporten waarbij je kort en explosief af moet zetten of bijvoorbeeld bij het hardlopen. Je wilt zo kort mogelijk uit de running zijn.

Kniepeesontsteking in het kort

  • Jouw klacht wordt ook wel ‘jumpers knee’ genoemd (of ‘springersknie’) – omdat relatief veel spring-sporters er last van hebben. Volleyballers, handballers, maar ook hardlopers.
  • De kniepees is geïrriteerd, ontstoken of gescheurd door plotselinge impact of een verkeerde beweging. De schade ontstaat bij aanhechting van de kniepees aan de onderkant van de knieschijf.
  • Fase 1. Direct na die impact heb je een zeurende pijn aan je knie als je die flink gebruikt. Waarschijnlijk is het ook rood, een beetje gezwollen en doet het pijn als je het aanraakt.
  • Fase 2. Als je er niets aan doet en de blessure is erger geworden, zul je niet alleen na het sporten, maar ook tijdens het sporten pijn hebben.
  • Fase 3. Het doet pijn als je je op welke manier dan ook inspant.
  • Fase 4. Het doet altijd pijn. Hopelijk komt het nooit tot fase vier, want dan zijn er ook vezels beschadigd en loop je de kans chronische klachten te krijgen.

Hoe wij je gaan helpen

Als je in fase 4 zit, zul je een tijdje moeten rusten. Bij de andere drie fases kunnen we bijna meteen aan de slag. Afhankelijk van je precieze klacht, helpen we je bij het verbeteren van je doorbloeding (massage) en het verbeteren van je bewegingsmogelijkheden (rekoefeningen). Het kan ook zijn dat we werken aan je coördinatie, verandering van je houding of ander beweeggedrag. Later in het proces gaan we werken aan het herstel van kracht in en rondom je knie.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.668 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top