Hielspoor behandeling bij Fysio Eindhoven


Opstaan. Uit bed komen. Het is een crime. Het steekt – messen in je hiel! De pijn gaat nooit helemaal weg. En rusten is zinloos, want als je een tijdje hebt gezeten, komt het dubbel erg terug.

Wat jij voelt

Een stekende pijn in je hiel, vooral na rust. Mensen omschrijven het als puntige steken, recht in je hiel. Als je opstaat ’s ochtends zak je bijna door je knieën, zo’n pijn doet het.

Doffe pijn, de hele dag. De pijn wordt minder – als je beweegt, als je dingen gaat doen. Maar helemaal weg gaat het nooit.

Wat je wilt

Je wilt pijnvrij kunnen lopen. Hielspoor kan echt heel veel pijn doen. Zoveel dat het je aanzienlijk beperkt in wat je kunt doen en hoe gemakkelijk je dat kunt. Maar ook als het niet zo’n pijn doen en je leven niet overneemt, bepaalt je pijn toch wat je doen en vooral laat. Pijnvrij bewegen is nummer 1.

Je wilt dat de pijn niet weer terugkomt. Je hebt misschien al vaker meegemaakt dat je klachten weggingen en weer terugkwamen. Je wilt begrijpen hoe het werkt en wat jij kunt doen om lang klachtenvrij te blijven.

Hielspoor in het kort

  • Onder je voet loopt een pees die je hiel met je voorvoet verbindt. Waar de pees aan je hiel vast zit, kan verkalking ontstaan.
  • Die verkalking is de hielspoor. Dat hoeft overigens helemaal geen pijn te doen. Maar als die verkalking ook geïrriteerd raakt en gaat ontsteken, dan doet het pijn.
  • Je kunt hielspoorklachten op allerlei manieren krijgen. Van overgewicht tot hardlopen, lang staan bij je werk of een verkeerde stand van je voeten.
  • Het komt vooral voor bij mensen boven de veertig jaar.
  • In een enkel geval is hielspoor acuut, bijvoorbeeld door een verkeerd landing na het springen. Maar in de meeste gevallen ontstaat de klacht geleidelijk.

Hoe wij je gaan helpen

De behandeling is erop gericht om je spieren, botten en pezen in en rondom je voet sterker te maken. Je krijgt oefeningen om je kuitspieren te trainen, je voetspieren en soms ook je bovenbenen. We zetten het programma op scherp, zodat je echt wel een beetje moet werken. De ervaring leert dat oefeningen die echt wel een beetje zwaar zijn het meeste effect hebben.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!